niedziela, 29 stycznia 2017

Krokiety z kapustą i mięskiem z rosołu

Czy Was też często dopada pytanie co zrobić z mięsem z rosołu? Ja zawsze staram się go jakoś wykorzystać ponieważ nie bardzo lubię wyrzucać jedzenia. Dziś zrobiłam krokiety z kapustą kiszoną i mięskiem.

Skladniki:
2 udka z rosołu
Przyprawa do kurczaka, pieprz cayenne 
0,5 kg kapusty kiszonej
5 naleśników

Ciasto na nalesniki:
1 szklanka mąki 
1 szklanka mleka
1 jaki
Szczypta soli
1 łyżka oleju

Sposób przygotowania:

1. Mięso obieramy ze skóry i rozdrabniamy na drobne kawałki. Posypujemy obficie przyprawą do kurczaka i pieprzem, odstawiamy do przegryzienia się smaków.
2. Kapustę gotujemy. Zalewamy kapustę wodą do jej poziomu i gotujemy na małym ogniu do miękkości.
3. Smażymy naleśniki. Jeśli ciasto jest za gęste - dolewamy odrobinę mleka. 
4. Mięsko podsmażamy na patelni.



Brak komentarzy:

Prześlij komentarz