wtorek, 6 grudnia 2016

Korzenna, czekoladowa kawa z cytrusową nutą

Należysz do osób, które nie wyobrażają sobie poranka lub pogaduch z przyjaciółką bez kawy?
Ja również. Należę również do grona, które uwielbia kawy zbożowe. Jak to połączyć?
Jest na to prosty sposób. Szybki trik, aby sprawić, by nasza kawa była wyjątkowa, a osoba, której ją zaserwujemy delektowała się smakiem.

Składniki:


  • Inka o smaku czekoladowym
    Znajdziecie ją tutaj ( KLIK )
  • 1 płaska łyżeczka kardamonu mielonego
  • Cukier wg uznania ( lub dowolny słodzik) 
  • Sparzona, wyszorowana, starta skórka cytryny
  • Odrobina mleka 
  • 180 ml wody 


Sposób przygotowania: 

Do rondelka (lub innego garnuszka) wlewamy wodę, wsypujemy 3 łyżeczki kawy Inka, i część skórki cytryny.  Cały czas mieszając doprowadzamy do rozpuszczenia się proszków. Dosładzamy wg uznania. Kawa musi być gorąca - ale nie wrząca. Przelewamy do filiżanki i w osobnym naczyniu spieniamy odrobinę mleka. Dodajemy mleko do naszego pysznego napoju, posypujemy odrobiną kardamonu i startą skórką cytryny. I gotowe, można delektować się smakiem :) 


Pozdrawiam gorąco. :) 

Właśnie popijam taką kawę, zajadając się pączkiem. Delicje!






Łączy przyjemne z naturalnym



Brak komentarzy:

Prześlij komentarz