Ja również. Należę również do grona, które uwielbia kawy zbożowe. Jak to połączyć?
Jest na to prosty sposób. Szybki trik, aby sprawić, by nasza kawa była wyjątkowa, a osoba, której ją zaserwujemy delektowała się smakiem.
Składniki:
- Inka o smaku czekoladowym
Znajdziecie ją tutaj ( KLIK ) - 1 płaska łyżeczka kardamonu mielonego
- Cukier wg uznania ( lub dowolny słodzik)
- Sparzona, wyszorowana, starta skórka cytryny
- Odrobina mleka
- 180 ml wody
Sposób przygotowania:
Do rondelka (lub innego garnuszka) wlewamy wodę, wsypujemy 3 łyżeczki kawy Inka, i część skórki cytryny. Cały czas mieszając doprowadzamy do rozpuszczenia się proszków. Dosładzamy wg uznania. Kawa musi być gorąca - ale nie wrząca. Przelewamy do filiżanki i w osobnym naczyniu spieniamy odrobinę mleka. Dodajemy mleko do naszego pysznego napoju, posypujemy odrobiną kardamonu i startą skórką cytryny. I gotowe, można delektować się smakiem :)
Pozdrawiam gorąco. :)
Właśnie popijam taką kawę, zajadając się pączkiem. Delicje!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz