Nadaje się również na wiele innych okoliczności.
Szybka w przygotowaniu i łatwa. Tak naprawdę najwięcej czasu zajmuje Nam ugotowanie ryżu.
Składniki:
- 1 saszetka ryżu długiego, białego
- Pół puszki kukurydzy
- Puszka tuńczyka w sosie własnym
- Plasterek cytryny
- Posiekana pietruszka ( jeśli ktoś lubi)
- Sól, pieprz
- 2 łyżki majonezu
Sposób przygotowania:
1. Ryż gotujemy według instrukcji na opakowaniu.
2. Tuńczyka odsączamy, rozdrabniamy widelcem i skrapiamy plasterkiem cytryny. Odstawiamy.
3. Kukurydzę również odsączamy i wsypujemy do naczynia.
4. Pietruszkę siekamy i dodajemy do kukurydzy.
5. Ugotowany ryż odstawiamy, aby przestygł. Następnie dodajemy do kukurydzy z pietruszką, dodajemy tuńczyka i mieszamy. Przyprawiamy solą, pieprzem i dodajemy majonez. (Ostrożnie z solą - majonez jest słony). Majonez można zastąpić jogurtem naturalnym.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz