poniedziałek, 30 stycznia 2017

Zupa z żółtych warzyw z kaszą jaglaną

Pożywna, przypominająca o słońcu zupa z fasolki szparagowej, kukurydzy z kaszą jaglaną.
Powinna być jeszcze żółta papryka, ale niestety zabrakło.


Składniki:
1,5 l bulionu warzywnego lub drobiowego
2 duże garści mrożonej fasolki połamanej na pół
Pół szklanki kukurydzy
1 saszetka kaszy jaglanej
Pietruszka, koperek do posypania
Sól, pieprz, pół łyżeczki kurkumy (dla lepszego koloru - można pominąć). 


Sposób przygotowania:

1. Bulion zagotowujemy, wrzucamy fasolkę. 
2. Kaszę jaglaną gotujemy osobno (według instrukcji na opakowaniu) lub wrzucamy do gotującego się bulionu. Ja wrzuciłam do bulionu dzięki czemu kasza pęczniejąc zagęściła mi zupę. 
3. Dodajemy kukurydzę, przyprawiamy do smaku. Dodajemy posiekaną pietruszkę.


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz