Co tydzień zmierzam się z wyzwaniem co zjeść w pracy? Niestety nie mam możliwości podgrzania posiłku, dlatego staram się przygotować wartościowe i szybkie dania, które smakują na zimno.
Z dzisiejszych propozycji : sałatka wiosenny mix z sosem czosnkowym, 2 muffiny fasolowe przełożone dżemem, garść bakalii i pół banana (skrapiam go cytryną by nie ściemniał ) :)
Składniki
2 jajka
5 listków sałaty (dowolnej)
3 rzodkiewki
12 plasterków ogórka
3 gałązki koperku
sól, pieprz
Sos czosnkowy:
2 łyżki jogurtu greckiego, sól i pieprz, 1 ząbek czosnku
Sposób przygotowania
1.Jajka gotujemy na twardo. Warzywa myjemy i osuszamy.
Układamy warstwowo: porwaną sałatę, kolumny ogórków, kolumny rzodkiewek.
Ugotowane, ostudzone jajka obieramy i kroimy na ćwiartki.
Układamy jajka na warzywach, doprawiamy solą i pieprzem, posypujemy posiekanym koperkiem.
2.Sos: Jogurt, przyprawy i drobno posiekany lub przeciśnięty przez praskę czosnek mieszamy. Umieszczamy w osobnym naczyniu i wstawiamy do lodówki.
Przepis na muffiny znajdziecie tutaj -> KLIK
Bardzo chętnie zajrzałabym na inne blogi w celu inspiracji. Zachęcam do wklejania linków.
Pozdrawiam :)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz