niedziela, 19 lutego 2017

Sałatka wiosenny mix #lunchbox

Co tydzień zmierzam się z wyzwaniem co zjeść w pracy? Niestety nie mam możliwości podgrzania posiłku, dlatego staram się przygotować wartościowe i szybkie dania, które smakują na zimno. 

Z dzisiejszych propozycji : sałatka wiosenny mix z sosem czosnkowym, 2 muffiny fasolowe przełożone dżemem, garść bakalii i pół banana (skrapiam go cytryną by nie ściemniał ) :) 


Składniki
2 jajka
5 listków sałaty (dowolnej)
3 rzodkiewki
12 plasterków ogórka
3 gałązki koperku
sól, pieprz

Sos czosnkowy:
2 łyżki jogurtu greckiego, sól i pieprz, 1 ząbek czosnku


Sposób przygotowania

1.Jajka gotujemy na twardo. Warzywa myjemy i osuszamy. 
Układamy warstwowo: porwaną sałatę, kolumny ogórków, kolumny rzodkiewek. 
Ugotowane, ostudzone jajka obieramy i kroimy na ćwiartki. 
Układamy jajka na warzywach, doprawiamy solą i pieprzem, posypujemy posiekanym koperkiem.

2.Sos: Jogurt, przyprawy i drobno posiekany lub przeciśnięty przez praskę czosnek mieszamy. Umieszczamy w osobnym naczyniu i wstawiamy do lodówki.

Przepis na muffiny znajdziecie tutaj -> KLIK

Bardzo chętnie zajrzałabym na inne blogi w celu inspiracji. Zachęcam do wklejania linków.
Pozdrawiam :)






Brak komentarzy:

Prześlij komentarz