niedziela, 13 listopada 2016

Mleczna kanapka w wersji fit

Nie wiem jak Wy, ale ja uwielbiam mleczne kanapki Kinder.
Mogłabym je jeść na okrągło.
Pokusiłam się na to, aby przyrządzić własną mleczną kanapkę w wersji fit,
ze znacznie mniejszą ilością cukru. Wyszło całkiem przyzwoicie. :)


Składniki:
1 jajko
5 łyżek płatków owsianych
1 łyżka kakao ( ważne aby było naturalne)
1 łyżeczka proszku do pieczenia
1 łyżka serka homogenizowanego waniliowego


Nadzienie:
 Reszta serka homogenizowanego
Odrobina miodu

olej kokosowy do smażenia (opcjonalnie)

Składniki na ciasto dobrze mieszamy i odstawiamy na 5-8 minut. Następnie smażymy na patelni teflonowej lub na odrobinie oleju kokosowego, pod przykryciem.

W międzyczasie możemy wymieszać składniki na nadzienie.

Gdy nasza baza do kanapki już jest gotowa. Kroimy ją na pół, przekładamy nadzieniem i przykrywamy drugą połówką. I gotowe. Pyszne śniadanie, pożywne i fit!

Polecam i pozdrawiam serdecznie :)







Brak komentarzy:

Prześlij komentarz