Nie wiem jak Wy, ale ja uwielbiam mleczne kanapki Kinder.
Mogłabym je jeść na okrągło.
Pokusiłam się na to, aby przyrządzić własną mleczną kanapkę w wersji fit,
ze znacznie mniejszą ilością cukru. Wyszło całkiem przyzwoicie. :)
Składniki:
1 jajko
5 łyżek płatków owsianych
1 łyżka kakao ( ważne aby było naturalne)
1 łyżeczka proszku do pieczenia
1 łyżka serka homogenizowanego waniliowego
Nadzienie:
Reszta serka homogenizowanego
Odrobina miodu
olej kokosowy do smażenia (opcjonalnie)
Składniki na ciasto dobrze mieszamy i odstawiamy na 5-8 minut. Następnie smażymy na patelni teflonowej lub na odrobinie oleju kokosowego, pod przykryciem.
W międzyczasie możemy wymieszać składniki na nadzienie.
Gdy nasza baza do kanapki już jest gotowa. Kroimy ją na pół, przekładamy nadzieniem i przykrywamy drugą połówką. I gotowe. Pyszne śniadanie, pożywne i fit!
Polecam i pozdrawiam serdecznie :)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz