Składniki
A. Składniki podstawowe z zestawu:
- 1 opakowanie ricotty (250g)
- 2 łyżki mąki
- 4 kostki czekolady (gorzkiej)
B. Składnik podstawowy dodatkowy
- 1 jajo
C. Składniki robocze:
- 2 łyżki cukru
- 3 krople aromatu waniliowego
- olej do smażenia
D. Dekoracja:
-wiórki kokosowe
Sposób przygotowania
1.2 kostki czekolady ścieramy lub kroimy na małe kawałeczki. Ricottę miksujemy z jajkiem i aromatem waniliowym.
2.Następnie dodajemy cukier oraz mąkę. Miksujemy na mniejszych obrotach do połączenia się składników. Dodajemy pokrojoną/pokruszoną czekoladę. Mieszamy.
3.Na patelni rozgrzewamy niewielką ilość oleju (ok 1 łyżki) i smażymy pankejki z obu stron na rumiano.
4.Dwie kostki czekolady rozpuszczamy ( w kąpieli wodnej lub mikrofali) i smarujemy nią nasze gotowe pankejki. Posypujemy wiórkami kokosowymi.
Post dodany więc lecę przygotowywać obiad. Dziś ogórkowa, a co Wy pysznego dziś serwujecie?
Pozdrawiam :)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz