środa, 26 kwietnia 2017

Cztery propozycje podania owsianki na śniadanie

Przedstawiam wam cztery propozycje podania porannej owsianki.  Dużo czasu zajęło mi nauczenie się przygotowania naprawdę smacznej owsianki, która nie wygląda tylko jak "paćka" a smakuje niczym trawa.. Owszem płatki owsiane nie mają bogatego smaku ale bogate właściwości.
Nie zrażajcie się od razu, gdy smak na początku nie spełnia waszych oczekiwań. Z czasem dobierzecie takie dodatki, dzięki którym owsianka stanie się Waszym ulubionym śniadaniem. W moim przypadku tak się stało. :)

Składniki na 1 bazę owsianki:

-  5 łyżek płatków owsianych górskich
-  ilość mleka do wyrównania poziomu płatków
- szczypta soli


Bazę można przygotować sobie w większej ilości a rano tylko podgrzewać, tak dla ułatwienia lub zmniejszenia czasu przygotowania. 


Oba składniki zagotowuję ze szczyptą soli, przekładam do miseczki i dekoruję tym, na co mam ochotę.  Oto przykłady moich owsianek:






Brak komentarzy:

Prześlij komentarz