Przedstawiam wam cztery propozycje podania porannej owsianki. Dużo czasu zajęło mi nauczenie się przygotowania naprawdę smacznej owsianki, która nie wygląda tylko jak "paćka" a smakuje niczym trawa.. Owszem płatki owsiane nie mają bogatego smaku ale bogate właściwości.
Nie zrażajcie się od razu, gdy smak na początku nie spełnia waszych oczekiwań. Z czasem dobierzecie takie dodatki, dzięki którym owsianka stanie się Waszym ulubionym śniadaniem. W moim przypadku tak się stało. :)
Składniki na 1 bazę owsianki:
- 5 łyżek płatków owsianych górskich
- ilość mleka do wyrównania poziomu płatków
- szczypta soli
Bazę można przygotować sobie w większej ilości a rano tylko podgrzewać, tak dla ułatwienia lub zmniejszenia czasu przygotowania.
Oba składniki zagotowuję ze szczyptą soli, przekładam do miseczki i dekoruję tym, na co mam ochotę. Oto przykłady moich owsianek:
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz